Numerologi

Numerologi är studiet av den esoteriska betydelsen av siffror och som ni kanske har upptäckt redan så har varje tarotkort ett nummer. Stora arkanan är numrerad 0 till 21 och varje svit i lilla arkanan är numrerad från 1 till 10 och sedan tillkommer 4 hovkort. Dessa nummer tillför en djupare mening till kortet numerologiskt som är viktig att förstå om man vill ha djupare förståelse till korten. Genom att förstå svitens och numrenas betydelser kan du få fram betydelserna till varje kort i lilla arkanan.

Siffrornas betydelser, 0 till 10

0

I den här siffran ryms allt och inget, lekfullhet, spontanitet, intuition, inre barnet och oskuldsfullhet.

Personlighet: Sprallig person med barnasinnet kvar, vet hur man leker och har kul.

1.

En ny början, en ny start, begynnelse, skapelse. Siffran står för Gud. Mycket stark, kreativ och igångsättande energi. Siffran står för fysisk och psykisk aktivitet, en helhet.

Personlighet: ledartyp och individualist som är bra på att organisera och inspirera. Får igång saker, sätter fart på händelser. De kan även vara ensamvargar och kan ha svårt att samarbeta.

2.

Siffran visar på balans och harmoni.

Personlighet: Förstående, eftergiven, undergiven, passiv, följer hellre och är bra på att samarbeta. De kan vara blyga och försiktiga, bra på att kompromissa.

3.

Står för ett växande, utökande, fertilitet, fortplantning, sexualitet, 1 och 2 blir 3 (manligt och kvinnligt smälter samman). Detta tal är även ett heligt tal i många religioner.

Personlighet: Aktiv, harmonisk, sällskaplig, mångsidig, sexuellt intresserade och sociala. Kan vara ytlig.

4.

Fyran står för en stabilitet, oföränderlighet, stagnation och stelhet.

Personlighet: Hårt arbetande, förutsägbar, stabil, bra på att planera och administrera.

5.

Femman representerar en ny cykel som medför förändringar, instabilitet, utmaningar, konflikter, mod, och mångsidighet.

Personlighet: Rastlös, livlig, kvicktänkt, modig, gillar utmaningar, framåtsträvande, fritänkande och erotiska. En oro följer dessa personer och de kan ha svårt att slå sig till ro, de kan även vara svåra att lita på.

6.

Sexan representerar balans, hälsa, skönhet, harmoni, vila, tillfredställdhet, familj, vänner giftermål och sympati.

Personlighet: Social, vänlig, empatisk, sällskaplig, självbelåten som gillar och tar hand om sitt hem och andra.

7.

Sjuan representerar spirituell visdom, mognad, självständighet, val, beslut, religion, magi och lycka. Sjuan är ett magiskt tal.

Personlighet: Tankfull, ensamvarg, andlig, intellektuell, egensinnig, fantasifull och kan uppfattas som kylig av andra.

8.

Åttan visar på viljestyrka, prioriteringar, framgång, hårt arbete, pånyttfödelse, sätta saker och ting på plats, ordning och reda.

Personlighet: Praktisk, materialistisk, arbetsmyra, kritisk, har ett öga för detaljer och gillar ordning och reda. Dålig förlorare och han vara ärelysten.

9.

Nian representerar en fulländning, integration, förflyttning, flexibilitet, medlidande, graviditet(nio månaders havandeskap) och initiering.

Personlighet: Framgångsrik, kreativ, konstnärlig, stolta och gillar uppskattning för sina talanger som de givetvis är medvetna om att de har, men är ej skrytsamma.

10.

Tian representerar en ny cykel, en fulländning, ett slut, helhet, något är färdigställt, överflöd, överskridande.

Personlighet: En stabil och trygg person som har skapat sig trygghet på många plan i livet.