En homeopat har oftast  dagligen kontakt med patienter som är eller har varit utbrända.
Detta tillstånd kommer sig av att vi inte lyssnar på kroppens signaler under en längre tid.
Kropp och själ visar starkare och starkare symtom men samhället, arbetsgivare m.m. ställer bara högre och högre krav på oss. Läkare ordinerar smärtstillande och lugnande eller oftast s.k. lyckopiller. Ingen funderar på varför energin tagit slut i dessa människor.
Idag är det ingen annan än du själv som kan inse och ta tag i detta problem på ett för dig värdigt sätt.
Otillräcklighet, otillfredställande arbete och andra bekymmer leder oss sakta in i en återvändsgränd . Vi blir sjuka och enda lösningen för kroppen är då sjukdom. Energin är som bortblåst och man kan få alla möjliga symtom, allt från yrsel, illamående, utmattning, likgiltighet och nedstämdhet, till ångest och fobier av olika slag.

När vi sedan blivit sjuka så handlar den traditionella behandlingen om att snart ”komma tillbaka igen” till det som gjorde oss sjuka.
Mediciner och lite arbetsträning ska få oss att fortsätta i detta skadliga mönster.

Det är här som den stora möjligheten finns, att göra livsviktiga förändringar som möjliggör ett friskt och meningsfullt liv utan starka läkemedel. Det borde enligt min mening vara förbjudet att ge lyckopiller till dessa människor, det tar ifrån dom möjligheten att se klart på situationen och söka vägar som verkligen kan hjälpa.

Din nya möjlighet är då att dels fundera djupare på vad som är viktigt i livet, samt att söka hjälp som stärker dig och kan ge dig din energi tillbaka så snart som möjligt så att du orkar göra dessa förändringar.
Vi måste lära oss att säga nej.
Idag får vi betala med vår hälsa många gånger för att vara arbetsgivare till lags, annars hotar avskedande och oftast är vi ju rädda om vårt arbete och offrar oss så .
Ibland kan en dålig relation eller andra sorger och bekymmer orsaka likadana symtom.

En hjälper dig gärna om du befinner dig i en sådan situation.
Återhämtningen går mycket fortare med homeopatisk hjälp.