Tarotkort

En tarotlek består av 78 kort som delas in i två delar. Den första delen heter Stora Arkanan och består av 22 kort. Den andra delen som har 56 kort heter Lilla Arkanan

Ingen vet verkligen hur gammal praxis att läsa tarotkort är eller var de har sitt ursprung. Deras mysterium är mycket gammalt och deras lockelse är fortfarande stor. Många säger att romerna, som härstammar från Asien, var skaparna av Tarot medan andra hävdar att de forntida egyptierna läste och dekorerade det första däcket. Det kan tyckas svårt att först läsa dessa vackra kort, men de är faktiskt väldigt enkla att läsa. Man måste bara sätta ihop symbolerna för att kunna tolka vad deras framtid har.

Tarotkort delas upp i två grupper: Major Arcana och Minor Arcana. Major Arcana förutsäger stora händelser eller förändringar i ens liv medan Minor Arcana ger en mer detaljerad syn. Minor Arcana är också utformad som ett kortlek med vanliga spelkort. I själva verket är Tarot där spelkort härstammar från. Men de fyra symbolerna för Minor Arcana är svärd, hjärtan, mynt / pentakel / sköldar och spjutarna / trollarna. Det beror på vilken typ av däck du köper för vissa symboler. Det mest populära kortkortet, som kallas Rider-Waite Tarot , har svärd, hjärtan, pentakel och trollstavar. Kom ihåg att mynt, pentakel och sköldar alltid betyder samma sak. En annan populär är den franska däck som kallas Tarot de Marseille.

Vad betyder ordet tarot?

Tarot är ett gammalt ord som man kan läsa både framlänges och baklänges och som man hittar i flera olika språk, Det är inte någon som vet exakt varifrån tarotkort härstammar.

Vad ordet Tarot betyder
Här är några exempel:
Orat (latin): “prata, argumentera”

Rota (latin): “hjul”

Torah (hebreiska): “Lagen”

Taru (hindu): “kortlek”

Tarosh (egyptiska): “den kungliga vägen”

Thoth: Egyptiskt gud för visdom och magi

Ator: från den egyptiska gudinnan Hathor

Troa (hebreiska): “port”

Tarotee (franska): ett mönster på kortens baksida

Om tarotkorten

Tarot är ett oöverträffat hjälpmedel då det gäller att förstå en själv och världen vi lever i. Korten kan inte bara användas för att läsa in i framtiden utan de hjälper också på ett fantastiskt sätt till att hitta lösningar på problem, att se hur man hindrar sig själv och vad man kan göra åt det. De kan hjälpa till att tolka drömmar och händelser så att man når en djupare förståelse för ens egen utveckling.

Det är många som har en Tarot-kortlek men inte riktigt kommer igång med att verkligen använda den. Några har kanske fått sin lek i present av en god vän och efter att den första nyfikenheten lagt sig och man upptäcker att det kan vara lite knepigt att komma igång och lära sig använda korten, så slutar många av dessa kortlekar i en byrålåda.